Естетичне виховання в економіко-правовому коледжі

Прагнення пізнати істину, робити добро, відчувати і творити красу – це те, до чого повинна прагнути кожна людина. Перевагою всієї системи виховної роботи є формування духовного світу особистості. Саме тому в нашому коледжі приділяється велика увага створенню належних умов для всебічного, гармонійного розвитку студентської молоді. Одним із напрямів розвитку творчої діяльності студентів – участь у художній самодіяльності. Саме мистецтво допомагає розвити творчі здібності, мислення, працелюбність. Сприяє формуванню моральних та естетичних смаків. Сьогодні, на жаль, значна частина молоді перебуває під впливом низькопробної масової культури. ЇЇ потрібно переконувати в тому, що є ще й інша культура, яка дійсно пробуджує добрі почуття, допомагає людині піднятись над сірою буденністю, формує естетичні якості. Цілком природнім є бажання наших студентів спробувати себе в ролі артиста. Конкурси, фестивалі, концерти урізноманітнюють життя студентів, роблять його змістовним, інтересним.

2 червня в місті Алушта проводився традиційний огляд-конкурс художньої самодіяльності «Студентські перлини – тобі, Україно!» серед колективів кооперативних вищих навчальних закладів України.

Наш навчальний заклад кожного року приймає участь в цьому грандіозному фестивалі студентської творчості і достойно представляє наш багатонаціональний Одеській регіон.

Наші студенти першого курсу спеціальності «Товарознавство та комерційна діяльність» Могорян Олена і Бойштян Олена підкорили всі присутніх і вельмишановне журі виконанням яскравого, колоритного молдавського танку «Хора дин Молдова» і здобули диплом з номінацією «За збереження національних традицій». А студентка другого курсу спеціальності «Правознавство» Колесник Вікторія зачарувала всіх своїм ніжним голосом, елегантною манерою виконання пісні Злати Огневич «Пристрасть» і одержала диплом з номінацією «Елегантність».

Організаційним комітетом фестивалю була організована прогулянка по морю до Партінету. Де наші учасники огляду-конкурсу побачили Медвідь-гору, ознайомились з прекрасним ландшафтом субтропічних рослин, середньовіковою і сучасною архітектурою. Крім нагород від журі і Організаційного комітету, адміністрація нашого коледжу організувала незабутню подорож для наших дівчаток на верховину гори «Ай-Петрі».

В Білгород-Дністровський ми повернулися з почуттям виконаного обов’язку і незабутніми враженнями від самого фестивалю і культурної програми, якою щедро нас нагородили організатори і директор нашого економіко-правового коледжу.

Працюючи вже багато років зі студентами можу впевнено стверджувати, що нарікання на бездуховність, безідейність сучасної молоді є безпідставними.

Перифразуючи відомий афоризм, можна сказати так:

«Кожне суспільство має таку молодь, якою її виховаємо».

Ми дорослі, несем повну відповідальність за духовний стан молоді. І не нарікати сьогодні потрібно, а кропіткою повсякденною працею розчищувати джерела втраченої духовності і наповнювати ними юні душі.

Заст. директора з ВР

Білгород-Дністровського

економіко-правового коледжу С.Ф. Слободенюк

Top