Бази практики

Вимога часу – максимально зблизити теорію і практику.

Практика – є обов’язковим і невід’ємним елементом навчального процесу. Зв’язок теорії і практики складний і різнобічний. Виробнича практика є важливим етапом підготовки.

Навчальний план спеціальностей передбачає належну практичну підготовку шляхом проходження навчальних та технологічних, переддипломних практик, які здійснюються відповідно графіків навчального процесу.

Одним з пріоритетів ефективної організації навчального процесу спеціальностей «Товарознавства та комерційна діяльність», «Виробництво харчової продукції» та «Правознавство» є організація практичної підготовки студентів. З цією метою укладено договори про співробітництво з базами практики – провідними торговельними підприємствами і організаціями, установами. Всі студенти 100 % забезпечені базами практик, але враховуючи місце проживання студентів, підписуються додаткові договори з підприємствами та установами.

Практика студентів є невід’ємною складовою частиною процесу підготовки спеціалістів в коледжі і проводиться на оснащених відповідним чином базах, які відповідають вимогам програм практики На всі види практичного навчання розроблені робочі програми. Практика студентів передбачає безперервність та послідовність її проведення при одержанні потрібного достатнього обсягу практичних знань і умінь відповідно до кваліфікаційного рівня: молодший спеціаліст. Залежно від конкретної спеціальності чи спеціалізації студентів практика може бути: навчальна, технологічна та переддипломна. Перелік усіх видів практик для кожної спеціальності або спеціалізації, їх форми, тривалість і терміни проведення визначаються в навчальних планах.

За цей час студенти набувають основних професійних навичок, що сприяє їх становленню як майбутньому фахівцю з комерційної діяльності, права та харчової продукції. Саме практика забезпечує студентів професійно-спрямованими знаннями, уміннями та навичками, надає досвіду роботи в практичному середовищі і є першим кроком до успішного працевлаштування.

Молоді, енергійні юнаки та дівчата за сумлінне ставлення до роботи неодноразово отримували подяку від покупців та збоку адміністрації, про що світчать відгуки від керівників практики підприємств та установ.

За підсумками проходження практики керівниками практик та студентами коледжу щорічно проводяться конференції:

Навчальна та технологічна практика студентів спеціальності “Виробництво харчової продукції”

Презентація для перегляду баз практик

(Для перегляду натисніть на слово презентація)

Для спеціальності «Виробництво харчових продуктів»

Районні спілки споживчих товариств
ТЦ «Таврія В»
Ресторан «Арго»
База відпочинку «Золотий омар»
База відпочинку «Каскад»
База відпочинку «Іверія»
Кафе-бар «Перехватчик-2»
База відпочинку “Харків”
Ресторан “Зелений шум”
Кафе-бар “Рибачка Соня”
Кафе “Ювелейне”

Професія, яка не тільки годує

Напевно, кожен хоч раз у житті мріяв про відкриття свого власного ресторану, бути ресторатором.

Однак ресторанний бізнес – справа клопітка, дуже тонка і має багато нюансів та хитрощів. Щоб її засвоїти, необхідно навчитися багатьом навичкам та отримати величезний обсяг знань.

Хто такий ресторатор?

Засновник або власник мережі або одного ресторану. Це підприємець, який розробив концепцію ресторану і заснував його відповідно до неї.

При цьому він повинен бути не тільки хорошим управлінцем, володіти талантом маркетолога і піарника, а й креативною особистістю, прекрасним психологом та естетом.

Він повинен ставитися до свого ресторану не як до закладу масового харчування, а як до особливого місця, куди приходять люди, щоб отримати масу незабутніх вражень, приємно провести час та відпочити, скуштувавши що-небудь оригінальне та нове.

Досягненню потрібного результату повинні сприяти і оригінальний інтер’єр, і бездоганне обслуговування, і ексклюзивна сервіровка, і неймовірно смачні та незвично оформлені страви, і музика, що розташовує до відпочинку та появі апетиту і багато іншого.

Природно, що ресторатор – це професія більш ніж творча, хоча багатьом здається, що головне в цій справі – уміння розбиратися в кулінарних тонкощах.

Ось уже більше півстоліття Білгород – Дністровський економіко – правовий коледж готує спеціалістів галузі харчування, керівників закладів ресторанного госпордарства – рестораторів.

І з метою набуття професійних знань працівника ресторанної справи, відповідних умінь та навичок, студенти спеціальності 5.05170101 Виробництво харчової продукції щороку, влітку проходять виробничу практику у кращих закладах міста, району, області, в курортній зоні узбережжя Чорного моря. Працюють старанно, наполегливо з віддачею, тому що розуміють: щоб володіти обраною професією треба мати цілий ряд якостей притаманних далеко не всім.

Це фантазія та винахідливість творити нові страви, придумувати нові поєднання продуктів; це смілість заявляти світові про себе, виношуючи на суд їдців своє творіння; це і гарна пам’ять, щоб тримати в голові безліч рецептів; це смакове сприйняття – без нього і робити нічого; це фізична витривалість.

Працівник закладу ресторанного господарства – це професія романтиків, естетів та гурманів. Розохотити апетит може не тільки приємний аромат, але й оригінальне оформлення страви для задоволення вишуканої гастрономічної фантазії.

Саме привабливе в такому мистецтві те, що воно, як ніяке інше матеріальне – його можна скуштувати!

І той, хто його засвоїв, проявивши цілеспрямованість, терпіння, витривалість, стають класними спеціалістами, котрі завжди користуються попитом і тоді професія стає престижною та високооплачуваною.

Не випадково багато досвідчених рестораторів свої заклади порівнюють з театром, себе – з режиссером – постановником, а відвідувачів і офіціантів – з акторами.

Ось хто такий ресторатор! Чи не правда, гарна професія? Гайда до нас!

Завідувач товарознавчо – технологічного відділення Г.В.Крутько


Для спеціальності «Правознавство»

► Районні спілки споживчих товариств
► органах державної податкової служби,
► управліннях юстиції,
► судах,
► прокуратурах,
► нотаріальних конторах,
► органах РАЦСу,
► органах внутрішніх справ,
► апараті органів державної виконавчої влади,
► органах місцевого самоврядування,
► юридичній і кадровій службах підприємств, установ, організацій всіх форм власності і видів господарювання,
► відділах соціального захисту населення тощо.


Студенти спеціальності “Правознавство” на практиці.


Для спеціальності «Товарознавство та комерційна діяльність»

Районні спілки споживчих товариств
ТЦ «Таврія В»
Магазин «Все для дому»
Універсам «Сонячний»
12 Приватних підприємств