День міста

Білгород- Дністровський відсвяткував День міста

 2523 роки святкував   Білгород –Дністровський, що на Одещині. Активну участь у святкуванні Дня міста взяв і колектив  Білгород-Дністровського економіко-правового фахового коледжу Вищого навчального закладу Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі».

Зі своєю кухнею, побутом та культурою відвідувачів свята організатори знайомили в національних подвір’ях. Тут на мешканців та гостей міста чекали цікаві відкриття, частування смаколиками, веселі конкурси та розваги.

На фестиваль вуличної їжі «Бессарабський foodcourt», який пригощав відвідувачів святкового ярмарку стравами та напоями німецької, узбецької, болгарської, вірменської, азербайджанської, молдавської та української кухонь колектив коледжу у тісній співпраці з громадською організацією «Одеська діаспора азербайджанців «Бірлік» представляли культуру Азербайджану.

Традиції  азербайджанської кухні вважаються одними з найдавніших і найрізноманітніших у світі. Азербайджанці полюбляють солодке. В Баку здавна готують шакер-буру, пахлаву, шакер-чорек, пешвенк, тел (терхалва) та інше. Із цукеркоподібних солодощів рахат-лукум, ногул битмиш, заливний инжир, шербет та інші. Саме цими смаколиками частували гостей студенти коледжу. А ще пригощали національним напоєм – чаєм, який в Азербайджані п’ють з тюльпаноподібних склянок.

Гранатсимволом Азербайджана, символ родючості та багатства. Саме корзину з гранатами подарувала меру Білгород-Дністровського Віталію Граждану директор коледжу Ганна Бойко з побажаннями здоров’я, добробуту та достатку Білому місту на Дністрі.

Top