Білгород-Дністровський економіко-правовий коледж
Підписатися на новини
 
Меню сайта
Наше опитування
За якою спеціальністю Ви бажаєте навчатись?
Всього відповідей: 39120
Календарь
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Статистика
Посилання на ін. сайти
Головна » Архів матеріалів
Категории:
Автор публикации: Admin
Публикацию прочитали: 16 раз(а)
К публикации написали: 0 ответ(ов)
Дата публикации: 19.07.2017
Теги:

27 червня 2017 року для цьогорічних випускників, став часом з якого розпочався відлік їх дорослого життя. До цього на протязі 4 років було все зрозуміле і звичне: і коледж, що став майже рідною домівкою, і друзі, і порадники-викладачі, а попереду незвідані далі дорослого, самостійного життя.
І ось феєрично з'являються випускники 2017 року. Їх не впізнати в чарівних сукнях та елегантних костюмах. Вони такі гарні і водночас підкреслено вже дорослі. Випускникам, директор БДЕПК ПУЕТ – Бойко Ганна Степанівна, вручає дипломи молодшого спеціаліста. А далі лунають щирі, теплі слова вдячності та побажань від випускників коледжу, викладачів, батьків.
Випускний вечір в БДЕПК ПУЕТ було наповнено атмосферою тепла людських стосунків та позитивних емоцій.

 
Изучить полную версию новости


Категории:
Автор публикации: Admin
Публикацию прочитали: 16 раз(а)
К публикации написали: 0 ответ(ов)
Дата публикации: 13.06.2017
Теги:

31 травня 2017 року в Полтавському університеті економіки і торгівлі відбулася Чотирнадцята науково-практична конференція «Інноваційні процеси і їх вплив на ефективність діяльності підприємства», в якій брали участь студентки нашого навчального закладу Непом'яща Оксана та Черненко Єлизавета. За результатами роботи конференції було заслухано 18 доповідей. Учасників відзначено дипломами споживчої кооперації України, сертифікатами з 10%-ою знижкою на навчання в ПУЕТ.

 
Изучить полную версию новости


Категории:
Автор публикации: Admin
Публикацию прочитали: 26 раз(а)
К публикации написали: 0 ответ(ов)
Дата публикации: 26.05.2017
Теги:

19.05.2017 року БДЕПК ПУЕТ приєднався до святкування міжнародного свята - Дня вишиванки, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

 
Изучить полную версию новости


Категории:
Автор публикации: Admin
Публикацию прочитали: 24 раз(а)
К публикации написали: 0 ответ(ов)
Дата публикации: 26.05.2017
Теги:

Напевно, кожен хоч раз у житті мріяв про відкриття свого власного ресторану, бути ресторатором.

Однак ресторанний бізнес - справа клопітка, дуже тонка і має багато нюансів та хитрощів. Щоб її засвоїти, необхідно навчитися багатьом навичкам та  отримати величезний обсяг знань.

Хто такий ресторатор?

Засновник або власник мережі або одного ресторану. Це підприємець, який розробив концепцію ресторану і заснував його відповідно до неї.

При цьому він повинен бути не тільки хорошим управлінцем, володіти талантом маркетолога і  піарника, а  й  креативною  особистістю,  прекрасним  психологом та  естетом.

Він повинен ставитися до свого ресторану не як до закладу масового харчування, а як до особливого місця, куди приходять люди, щоб отримати масу незабутніх вражень, приємно провести час та  відпочити, скуштувавши що-небудь оригінальне та  нове.

Досягненню потрібного результату повинні сприяти і оригінальний інтер'єр, і бездоганне обслуговування, і ексклюзивна сервіровка, і неймовірно смачні та  незвично оформлені страви, і музика,  що  розташовує до відпочинку  та появі апетиту і багато іншого.

Природно, що ресторатор - це професія більш ніж творча, хоча багатьом здається, що головне в  цій  справі – уміння  розбиратися  в  кулінарних  тонкощах.

Ось уже більше півстоліття Білгород - Дністровський економіко - правовий коледж готує спеціалістів галузі  харчування, керівників закладів ресторанного господарства – рестораторів.  

 І з метою  набуття професійних знань працівника ресторанної справи, відповідних умінь та навичок,  студенти спеціальності 5.05170101 Виробництво харчової продукції щороку, влітку проходять виробничу практику у  кращих закладах міста, району, області, в курортній зоні узбережжя Чорного моря. Працюють старанно, наполегливо з віддачею, тому  що розуміють:  щоб володіти обраною професією треба мати  цілий ряд якостей притаманних далеко не всім.

Це фантазія та винахідливість  творити нові страви, придумувати нові поєднання продуктів; це смілість заявляти світові про себе, виношуючи на суд їдців своє творіння;  це і гарна пам'ять, щоб тримати в голові безліч рецептів; це смакове сприйняття - без нього і робити нічого; це фізична витривалість.

   Працівник закладу ресторанного господарства - це професія романтиків, естетів та гурманів. Розохотити апетит може не тільки приємний аромат, але й оригінальне оформлення страви для задоволення вишуканої гастрономічної фантазії.

 Саме  привабливе в такому мистецтві те, що воно, як ніяке інше матеріальне – його можна скуштувати!

І той, хто його засвоїв, проявивши цілеспрямованість, терпіння, витривалість, стають класними спеціалістами, котрі завжди користуються попитом і тоді професія стає престижною та високооплачуваною.

З 08.05 по 13.05.2017р. у коледжі походив Тиждень спеціальності Виробництво харчової продукції, у якому взяли участь студенти та викладачі  відділення.

Так, студенти групи ВХП-201 Чумаченко Н., Басова О., Кудрявцев О.   провели лекції  - презентації  на теми : «Із історії кулінарії» та «Інновації у ресторанному господарстві» для студентів спеціальності І курсу.

Студенти групи ВХП-301 Борзаковська М. та Костов С. провели лекцію – презентацію на тему «Етикет за столом» та дали майстер - клас з правил сервірування столу та способів складання серветок для студентів відділення «Правознавство». Всі групи відділення прийняли участь у конкурсі тематичних плакатів.

13.05.2017р., на День відкритих дверей навчального закладу, студенти спеціальності підготували вернісаж творчих робіт. Тут були представлені  варіанти сервірування тематичних столів, тематичні страви, вироби.

Протягом навчання у коледжі наші  студенти, набувають  високих професійних навичок, отримують  диплом молодшого спеціаліста техніка-технолога з технології харчування, а також кваліфікації робітничих спеціальностей: кухаря 5 розряду, кондитера 3 розряду.

Майже всі студенти після закінчення коледжу продовжують дистанційне навчання у Полтавському університеті економіки та торгівлі, працевлаштовуються  у кращих закладах ресторанного господарства міста  Білгорода – Дністровського, Одеси, Одеської області, рухаються вперед до своєї мети – стають справжніми  ресторатораторами.

Багато досвідчених рестораторів не випадково порівнюють свої заклади з театром, себе - з режиссером - постановником, а відвідувачів та  офіціантів - з акторами. І це насправді так.

Ось хто такий ресторатор. Чи не правда, гарна професія? Гайда до нас!

 

Завідувач товарознавчо-

технологічного відділення 

Г.В.Крутько

 

 

 

 

 
Изучить полную версию новости


Категории:
Автор публикации: Admin
Публикацию прочитали: 39 раз(а)
К публикации написали: 0 ответ(ов)
Дата публикации: 26.05.2017
Теги:

12.05.2017 року в нашому коледжі пройшов щорічний конкурс «Міс коледжу-2017». В конкурсі приймали участь шість студенток різних спеціальностей. Учасниці повинні були показати свої таланти, презентувати себе, бути ерудованими . Обрати найкращу було важко, але журі віддали перемогу та корону  студентці групи ПР-101 Пашали Вікторії.

 
Изучить полную версию новости


Категории:
Автор публикации: Admin
Публикацию прочитали: 24 раз(а)
К публикации написали: 0 ответ(ов)
Дата публикации: 26.05.2017
Теги:

В БДЕПК ПУЕТ пройшли заходи з Пожежної безпеки, під час яких була проведена пробна евакуація студентів та персоналу коледжу. Також були проведені виховні години на тему: «Пожежної безпеки».

 
Изучить полную версию новости


Категории:
Автор публикации: Admin
Публикацию прочитали: 45 раз(а)
К публикации написали: 0 ответ(ов)
Дата публикации: 28.04.2017
Теги:

25 квітня 2017 року на виконання розпорядження Правління Укркоопспілки № 4-р від 15.03.2017 "Про проведення Чотирнадцятої науково-практичної конференції студентів вищих навчальних закладів споживчої кооперації України", в БДЕПК ПУЕТ було проведено регіональну студентську науково-практичну конференцію "Інноваційні процеси і їх вплив на ефективність діяльності підприємства".

 
Изучить полную версию новости


Категории:
Автор публикации: Admin
Публикацию прочитали: 29 раз(а)
К публикации написали: 0 ответ(ов)
Дата публикации: 28.04.2017
Теги:

24 квітня 2017 року в бібліотеці ім. О.С. ПУШКІНА на годину – пам'ять «Зона особливої уваги» зібрались студенти групи ПР-201.

На годину пам'яті був запрошений учасник ліквідації наслідків на Чорнобильській АС 1986 року Якубський Олександр Григорович , який не шкодуючи ні сил, ні самого життя, виконуючи присягу на вірність народу України приймав участь у виселенні людей їз радіаційної зони.

Олександр Григорович розповів студентам про події, які сталися у Прип’яті того часу. Студенти із задоволенням слухали спогади ліквідатора, задавали багато питань, а саме:

* Джерела природної та штучної радіації.

* Значення слова «радіоактивність».

* Види іонізуючого випромінювання та його проникна здатність.

 
Изучить полную версию новости


Категории:
Автор публикации: Admin
Публикацию прочитали: 50 раз(а)
К публикации написали: 0 ответ(ов)
Дата публикации: 24.04.2017
Теги:

10 квітня 2017 року Монастиська Лариса Євгеніївна, викладач вищої кваліфікаційної категорії, провела відкрите заняття в групі ТКД-301 на тему: "Ефективність комерційної діяльності та комерційні ризики торговельного підприємства". Метод проведення заняття - бізнес-конференція з використанням мультимедійного обладнання. Всі студенти були учасниками конференції та виступали з доповідями, які супроводжувались  презентаціями.

 
Изучить полную версию новости


Категории:
Автор публикации: Admin
Публикацию прочитали: 41 раз(а)
К публикации написали: 0 ответ(ов)
Дата публикации: 14.04.2017
Теги:

Лабораторні заняття групи ВХП-201, спеціальності "Виробництво харчової продукції" на тему: " Страви та гарніри із круп, бобових та макароних виробів".

 
Изучить полную версию новости


1 2 3 ... 13 14 »
Додати сайт до закладок
 
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
ВНЗ з якими ми співпрацюємо
Держава
Президент України
Верховна Рада України
Кабінет міністрів України
Міністерство освіти і науки,молоді та спорту
Ми в контакті
Ми в контакті